Wij hebben een nieuwe webshop en werken constant aan de verbetering van de site!

 

Maandag - Vrijdag besteld, binnen 24u verzonden
Gratis bezorging vanaf €50
Gratis deskundig advies

Maandag tot en met vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag alleen op afspraak / Zondag zijn wij gesloten

Arnold-Sauwenlaan 56
3650 Dilsen-Stokkem

Grondlagen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 18

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Een grondverf, wat is dat nu eigenlijk?

Een grondverf (of primer onder de schilders) is de basis voor je schilderwerk. De grondlaag, is de eerste verflaag dat je op je ondergrond zet. Deze grondlaag, zorgt ervoor dat de eindlaag goed en mooi hecht op je ondergrond. Ook vervuilde ondergronden zoals opgedroogde vochtplekken, vetplekken etc zullen geïsoleerd worden en niet meer zichtbaar zijn.


Je leest het goed, grondverf is dus zèèr belangrijk. Maar waarom een grondverf van goede kwaliteit gebruiken?

Door een kwalitatieve primer te gebruiken, verkrijg je een strak resultaat en zie je niets meer van je vorige ondergrond. Je kan de primer ook laten aankleuren naar de kleur van de eindlaag. Je bespaart jezelf tijd, kosten én verf. 


  1. Je bespaart verf. Een ondergrond zuigt meestal verf op. Als je gaat schilderen op gipsplaat of mdf, dan zal een deel van de grondverf al in de ondergrond trekken. De opgedroogde primer verf sluit de ondergrond mooi af. Primer gaat het inzuigingseffect tegen bij de eindlaag en zorgt voor een mooi, egaal resultaat. En dat met slechts 1 eindlaag! Zo spaar je heel wat geld uit.
  2. Primer verbergt vlekken of vervuilde ondergronden. Opgedroogde vochtkringen, alcoholstift of andere vuile vlekken? Kies een goede, isolerende grondlaag en je verhindert dat je extra afwerkingslagen moet zetten.
  3. Geen aanzetten of verfbanden. Schilder je een muur zonder primer? Dan zullen er aanzetten en kleurschakeringen zichtbaar zijn door een ongelijk inzuigingseffect van de verf. Door eerst de ondergrond een laag grondverf te geven, krijg je een mooi en egaal resultaat.
  4. Bij Verfkeizer kleuren we ook de primer aan in de gewenste kleur. Zo heb je minder lagen nodig voor een perfect gedekt eindresultaat!